JLL a reprezentat pe Ovidiu Sandor în vânzarea The Office Cluj-Napoca

Vânzarea The Office Cluj Napoca de către Ovidiu Șandor și NEPI Rockastle grupului Dedeman reprezintă cea mai mare tranzacție cu un proiect de birouri încheiată vreodată în afara Bucureștiului și stabilește un reper important în ceea ce privește prețul și lichiditatea activelor imobiliare „prime" din orașele secundare.

Compania de consultanță imobiliară JLL a reprezentat exclusiv compania Mulberry Development în vânzarea The Office, care este și cea mai mare tranzacție încheiată în acest an în România.

"Ne bucurăm că am fost implicați într-o nouă tranzacție etalon pentru piața imobiliară locală. Finalizarea vânzării The Office din Cluj Napoca stabilește o serie de recorduri pe piața investițiilor imobiliare din afara Bucureștiului, dar și pentru România, și reprezintă o bornă importantă în peisajul investițional autohton: cea mai mare tranzacție cu un activ imobiliar dintr-un oraș secundar semnată în ultimii 10 ani și prima de această dimensiune unde avem antreprenori români de prestigiu de ambele părți", a declarat Andrei Văcaru, Head of Capital Markets JLL România.

The Office este cel mai mare proiect de birouri din Cluj-Napoca, având o suprafață de 61.000 de metri pătrați închiriați integral și este certificat BREEAM Excellent.

"Aș vrea să mulțumesc echipei JLL pentru implicarea lor, pentru profesionalismul activității lor și pentru contribuția la reușita acestei tranzacții", a declarat Ovidiu Șandor, fondator și CEO Mulberry Development.

Prin această tranzacție, Cluj-Napoca își recâștiga poziția pe harta investițiilor imobiliare din România. După ce anul trecut am văzut două tranzacții semnificative, dar mai mici pe această piață, respectiv vânzarea clădirii de birouri Maestro și a parcului logistic CTPark, preluarea The Office dovedește că există lichiditate pentru produsele instituționale din Cluj.

"Vânzarea The Office este un <> (o referință importantă) în ceea ce privește prețul produselor prime din orașele secundare. Coordonarea procesului de vânzare ne-a oferit posibilitatea să demonstrăm apetitul ridicat al investitorilor pentru acest proiect și să identificăm care sunt cu adevărat grupurile interesate în achiziția de clădiri de birouri în orașele secundare", a adăugat Andrei Văcaru, Head of Capital Markets JLL România.

Grupul Dedeman, un nume relativ nou pe piața investițiilor imobiliare, este la a doua tranzacție încheiată în ultimul an în România, iar profesionalismul lor si capacitatea de a duce la bun sfârșit tranzacții de referință încurează încrederea pieței în capitalul românesc.

"Este îmbucurătoare afirmarea cumpărătorilor privati români ca jucători importanți pe piața tranzacțiilor imobiliare instituționale. România ar avea de câștigat dacă, pe lângă aceștia, am avea și fonduri de investiții sau fonduri de pensii locale, precum în Ungaria sau Cehia", a precizat Andrei Văcaru.

Numărul și volumul proiectelor aflate în negociere creează premisele unui an mai bun decât 2018, în care am putea vedea un volum de tranzactii de circa 1,2 miliarde de euro si mediul propice ca un număr mai mare și mai divers de cumpărători să se uite spre România.

Estimăm că vom vedea în acest an o creștere a tranzacțiilor de mari dimensiuni, doar în portofoliul JLL având încă două tranzacții semnificative care ar trebui să fie închise până la sfârșitul primului semestru.

Formular de contact

Completati formularul

*
*
*
*