Tranzacţie record pe piaţa de birouri din afara Bucureștiului

București, Timișoara, 1 februarie 2012 – Jones Lang LaSalle a acţionat în calitate de consultant exclusiv în numele vânzătorilor, Ovidiu Şandor şi partenerii săi de afaceri, pentru vânzarea parcului de afaceri City Business Centre din Timişoara către fondul de investiţii sud-african New Europe Property Investments (NEPI). Datorită valorii tranzacţiei şi locaţiei (în provincie), tranzacţia reprezintă un record pentru piaţa de investiţii din România: nu a mai fost tranzacționat niciun alt centru de afaceri de asemenea dimensiuni pe piaţa birourilor în afara Bucureştiului. Ovidiu Şandor se va ocupa în continuare de dezvoltarea următoarelor două faze ale CBC (clădirea a patra şi a cincea), precum şi de administrarea şi închirierea proprietăţii.

Troy Javaher, Managing Director pentru Jones Lang LaSalle în România, declară: "În ciuda condiţiilor  economice dificile, succesul de necontestat al acestui complex de birouri premiat, a atras mai multe oferte de la jucători internaţionali importanţi în ultimii 3-4 ani. Ca o primă tranzacţie instituţională semnificativă pe piaţa de birouri din afara Bucureştiului, vânzarea CBC este de o importanţă deosebită pentru această piaţă în evoluţie, demonstrând existenţa în continuare a cererii investitorilor pentru proiecte regionale, cu condiţia ca acestea să fie cu adevărat prime şi dominante."

Ovidiu Şandor, acţionarul principal al vânzătorului, explică: “Contribuţia echipei de consultanţi Jones Lang LaSalle a fost crucială încă din primele faze ale acestei tranzacţii complexe din punct de vedere comercial. Iniţial ne-am propus să demonstrăm că este posibil să dezvoltăm un complex de birouri cu chirii atractive, dar totodată cu adevărat modern şi de prim rang, care să încurajeze chiriasii de top de  talie națională și internațională să închirieze spații și în același timp să promoveze profilul orașelor regionale cu potențial, așa cum este Timișoara. Suntem foarte mândri că am contribuit în felul nostru la acest proces de a pune Timişoara pe harta operațiunilor de tip outsourcing, şi suntem nerăbdători să continuăm în a contribui pozitiv la dezvoltarea Regiunii de Vest şi în general în comunitatea de afaceri."

Cele trei clădiri existente sunt în prezent închiriate aproape in totalitate unor chiriaşi de talie mondială precum IBM, PricewaterhouseCoopers, Vodafone, Alcatel-Lucent, Wipro Technologies, BCR, Deloitte şi Microsoft. Numărul persoanelor care își desfăşoară activitatea în CBC depăşeşte 2.000. Lucrările de construcţie pentru clădirea a patra sunt în curs de desfăşurare şi sunt preconizate a se finaliza în vara acestui an, în timp ce clădirea a cincea este programată pentru livrare la sfârşitul anului 2013, ambele clădiri beneficiind deja de un interes real şi în creştere din partea chiriaşilor potenţiali.

După finalizare, City Business Centre va totaliza peste 43.000 m2 (suprafaţă totală închiriabilă) şi va include cinci structuri ultramoderne conectate într-un concept funcţional integrat, situat în centrul Timişoarei. CBC a generat o notorietate semnificativă în rândul comunităţii arhitecturale internaţionale şi include mai multe trăsături inovatoare caracteristice dezvoltărilor sustenabile „verzi”, care se regăsesc în foarte puţine clădiri din România.

Cu o populație de circa 320.000 de locuitori, Timişoara este unul din cele mai mari orașe din  România şi este considerată "capitala" Regiunii de Vest. Din punct de vedere istoric, Timişoara a constituit o importantă poartă de acces geografică şi culturală în Occident, evoluând constant într-un nucleu de afaceri pentru Europa de Sud-Est şi a beneficiat de peste 300 milioane de euro investiţii în infrastructură care să susţină dezvoltarea sa viitoare. De asemenea, faptul că Timișoara dispune de o forță de muncă înalt calificată, de dinamism economic, un mediu de afaceri foarte transparent şi favorabil dezvoltării, continuă să atragă noi valuri de investiţii.

Trimiteți articolul

Formular de contact

Completati formularul

*
*
*
*