JLL a consiliat vânzătorii Expo Business Park în cea mai mare tranzacție imobiliară încheiată în acest an în România

JLL a consiliat Portland Trust, un fond de investiții Ares Management și Bluehouse Capital în vânzarea Expo Business Park către investitorul austriac S IMMO. Vânzarea reprezintă cea mai mare tranzacție imobiliară încheiată în România în 2022.

"Această tranzacție reprezintă un punct de referință foarte important. Expo Business Park este singurul proiect de birouri de mari dimensiuni din România vândut printr-un proces instituțional desfășurat integral după izbucnirea pandemiei. Este, de asemenea, singura tranzacție de mari dimensiuni încheiată în condiții de concurență deplină după începerea războiului din Ucraina. Tranzacția demonstrează competența JLL în derularea unor procese structurate de vânzare și capacitatea noastră de a ne sprijini clienții să navigheze prin mediul imprevizibil din ultima perioadă." a declarat Andrei Văcaru, Head of Capital Markets la JLL România.

Finalizat în 2019, Expo Business Park cuprinde 3 clădiri totalizând aproximativ 42.700 mp GLA și oferă spații de birouri de clasa A la cele mai înalte standarde, incluzând o serie de tehnologii inovatoare și soluții sustenabile. Una dintre clădiri este ocupată în totalitate de ING, care își are aici sediul central pentru România. Mixul de chiriași pentru celelalte două clădiri include Regus (Spaces), A&D Pharma, Tractebel (parte a grupului Engie), World Class, Cargill, Mars și alții.

Portland Trust dezvoltă în România, de peste 20 de ani, clădiri de calitate instituțională, premiate și pietenoase cu mediul. Expo Business Park este al șaptelea proiect de birouri construit și vândut cu succes de dezvoltator. Compania a fost pionieră în redezvoltarea urbană a mai multor zone din București, iar vânzarea Expo Business Park marchează finalizarea cu succes a unui astfel de exercițiu în zona Expoziției.

Prin această achiziție, a doua în București propusă de JLL și finalizată în ultimele 12 luni, S IMMO și-a reconfirmat încrederea în piața românească și și-a consolidat poziția pe plan local, adăugând la portofoliul existent, care include hotelul Novotel, mall-ul Sun Plaza și clădirile de birouri Sun Offices, The Mark, Campus 6.2 și 6.3.