JLL a consiliat HTEC Group în tranzacția de închiriere a unui spațiu de birouri în Cluj Business Campus

HTEC Group, o companie americană de servicii tehnologice, consultanță și software, a semnat un contract de închiriere de spații de birouri în Cluj Business Campus. JLL a asistat HTEC în selectarea celui mai bun spațiu de birouri și în negocierea condițiilor de închiriere.

HTEC Group este o companie de consultanță și dezvoltare tehnologică cu sediul central în San Francisco, California, cu birouri regionale în Scandinavia, Olanda, Marea Britanie și Balcani (Serbia, Slovenia, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina și Macedonia de Nord). A fost înființată în septembrie 2008 în Serbia și are in echipă, în prezent, peste 1.600 de ingineri și specialiști de produs în Europa de Sud-Est.

"La HTEC, creativitatea întâlnește ingineria, permițându-le partenerilor noștri să inoveze rapid și să creeze produse digitale originale în toate industriile. Expertiza vastă a HTEC în domeniul transformării digitale și al inovației tehnologice de ultimă oră a fost foarte căutată de organizațiile globale care doresc să profite de capacitățile noastre pentru a le sprijini nevoile de inovare și scalare.

Prezența noastră în România este crucială în planurile noastre de expansiune, deoarece avem încredere că piața oferă talente excepționale care pot lucra la proiecte de ultimă generație pentru unele dintre cele mai mari nume din industrie", a declarat Milan Cvetkovic, Head of Expansion la HTEC Group.

Cluj Business Campus oferă funcționalități diverse și complementare și a fost pionierul conceptului "1 minute city" pe piața românească de birouri. Viziunea lor se bazează pe cooperare și pe o strânsă interacțiune în cadrul comunității sale.

"Suntem încântați de parteneriatul cu HTEC Group și de oportunitatea de a oferi spații de birouri și experiențe la locul de muncă pentru o companie de un asemenea prestigiu. Conceptul CBC a fost conceput pentru companii care pun un accent puternic pe bunăstarea angajaților și pe comunitate și credem că acest parteneriat reprezintă o potrivire perfectă.  Pe măsură ce comunitatea CBC crește, alăturându-se unor branduri excepționale din industria cunoașterii, suntem inspirați să ne continuăm misiunea de a transforma biroul în experiența sănătoasă, conectată și distractivă care ar trebui să fie", a declarat Vlad Buzoianu, CEO al Cluj Business Campus.

"Intrarea Grupului HTEC pe piața din România era iminentă, deoarece compania se extinde pe scară largă în regiune. Cluj-Napoca a fost un punct de plecare firesc pentru parcursul lor în România, iar Cluj Business Campus este o opțiune care s-a potrivit cu nevoile lor imobiliare specifice. Campusul oferă facilitățile, dotările și experiența comunitară de care are mare nevoie un ocupant de birouri din industria IT.

Piața de birouri din Cluj nu a fost la fel de afectată de pandemia COVID, comparativ cu Bucureștiul, unde companiile au încercat să subînchirieze spații pe care le considerau inutile sau să predea spațiile de birouri  înainte de expirarea termenului de închiriere, deoarece pipeline-ul de proiecte noi este foarte redus, iar rata de neocupare este încă scăzută considerabil", a declarat Alexandru Orzea, Consultant Tenant Representation la JLL România.